דו"ח פציעה
דו"ח פציעה למשרד הביטחון
חייל המבקש להגיש תביעה נגד משרד הביטחון עקב סיבה רפואית מחויב בהגשת דוח פציעה. דוח פציעה הינו מסמך המונפק בדרך כלל על ידי המפקד האישי והרופא בבסיס.
המדובר במסמך חשוב, המהווה ראיה לכך שהפציעה ממנה סובל הנפגע התרחשה בזמן השירות הצבאי וגם עקב אותו השירות.
פציעה עקב השירות
על מנת שיתמלא התנאי שהפציעה התרחשה עקב השירות יש להקפיד על מילוי נכון של דו"ח הפציעה ולדייק בכל הפרטים לגבי תאריך הפציעה, הדרך בה ארעה הפציעה, מועד הפציעה, מועד מילוי דו"ח הפציעה וכן מיהם העדים אשר ראו את האירוע שגרם לפציעה אשר בגללה מוגשת התביעה.
הדברים מקבלים משנה תוקף כאשר ישנו תובע עם דו"ח פציעה שמילא באיחור, חודשים רבים לאחר שעבר את האירוע בו נפצע, שכן אז הערך של המסמך שואף לאפס וקצין התגמולים יוכל שלא לקחת אוות בחשבון או לתת לו משקל ראייתי נמוך יותר, במיוחד בתביעות המוגשות על ידי חיילים בסדיר בגין פגיעות בגב .
רישום הפציעה במסמך רפואי
עוד לפני קבלת דוח הפציעה חשוב ביותר לוודא כי האירוע שגרם לפציעה יהיה רשום בכל מסמך רפואי של התובע, בין אם בביקוריו בחדר מיון, במרפאה בבסיס, בביקור רופא, בהפניה לצילום רנטגן, פיזיותרפיה וגם בתיק הרפואי הצבאי.
חשוב לוודא כי בכל מסמך נרשם מועד מדויק של פציעה, לדוגמא "נפצע לפני שלושה ימים" ולאחריו תיאור הבעיה הרפואית אשר בגללה פונה החייל לטיפול רפואי. יש להקפיד שהתיאור יחזור על עצמו באותן המלים בכל מסמך, כך שגם אם דו"ח הפציעה נכתב באיחור מתקיים התנאי של חבלה רשומה, שמשמעותה היא חבלה שנרשמה במסמכים הרשמיים של מדינת ישראל, דבר אשר יקל על הוכחת הקשר הסיבתי העובדת בהמשך.
חשוב להבין, כי מי שנפגע בשירותו צבאי יכול להגיש את תביעתו לקצין התגמולים עד ששה חודשים לפני תום השירות הסדיר, אך הזמן שעובר לא מסייע לתובע וכל דבר אשר לא יטופל נכון מיד אחרי הפציעה עשוי להביא לדחייה ע"י קצין התגמולים ואז התובע עשוי למצוא את עצמו בפני בית משפט
תיאור עובדתי בדוח הפציעה
אחד החלקים החשובים ביותר בדו"ח הפציעה הוא התיאור העובדתי.
הדו"ח צריך לכלול פירוט ותיאור עובדתי של האירוע ומה בדיוק קרה. לדוגמא, אם חייל נפל ממשאית, או נפל במסע אלונקות עם משקל כבד, אם רץ באימון ונתקל באבן וסובב את הרגל או את הברך, או אם קיבל מכה בצד מסוים של הראש והאם הוא חש בכאבי ראש, סחרחורות או אובדן הכרה לאחר האירוע בו קיבל מכה בראש.
בנוסף, יש לכלול בתיאור העובדתי של האירוע פרטים לגבי האם הנפגע התלונן, למי הוא פנה ועל מה התלונן.
חשוב למלא את הדוח בצורה יסודית מאחר וכל הפרטים הללו משמעותיים ביותר לתביעה ולקבלתה ויכולים לסייע בכך שקצין התגמולים לא ידחה אותה. בנוסף, הפרטים הללו יכולים לחסוך מהתובע הרבה "כאבי ראש" בהמשך והתעסקות עם בתי המשפט במקרה והתביעה תידחה .
להתייעצות עם עו"ד גיא בית און, מומחה בתביעות משרד הביטחון, ניתן לפנות בטלפון 03-9391070 או לשלוח הודעה דרך האתר