דף הבית שאלות ותשובות שאלות בנושא ועדות רפואיות
שאלות בנושא ועדות רפואיות
בודקים את מי שנפגע במסגרת שירותו הצבאי והגיש תביעה להכרה כנכה צה"ל. בוועדות אלה יושבים רופאים מתחומים שונים אשר מאזינים לתלונות הנבדק, בודקים אותו רפואית וקובעים לו אחוזי נכות על פי תקנות הנכים.
באגף השיקום יש מספר סוגי ועדות רפואיות: ועדה רפואית מחוזית, ועדה רפואית עליונה, ועדה רפואית לפי תקנה 9 וועדה רפואית מסכמת
ועדה רפואית מתכנסת במקרים שבהם אדם הגיש תביעת נכות נגד משרד הביטחון והוכח כי קיים קשר סיבתי בין השרות הצבאי שלו לבין הפגיעה הרפואית, אז מוזמן התובע להיבדק בפני אותה הוועדה שמשפיעה על ההחלטה לגבי גובה הפיצויים והתגמולים שיקבל.
בבדיקה הרפואית במסגרת הוועדה בודקים את טענותיו של התובע לגבי המגבלות מהן הוא סובל תוך התייחסות לאותו איבר ספציפי שבו נפגע.
וועדה רפואית יכולה להתכנס לבקשת הנכה או לבקשת קצין תגמולים של אגף השיקום במשרד הביטחון.
כן. ניתן לערער בפני בית המשפט המחוזי.
כן. הופעה בפני וועדה רפואית הנה הכרחית על מנת לקבל אחוזי נכות ממשרד הביטחון.
לא חייב אך מומלץ. לעורך דין יש תפקיד חשוב בכל הקשור בהכנת התובע לוועדה הרפואית ובייצוג שלו בפני הועדה. הדבר מגדיל את הסיכוי לקבלת פיצויים ותגמולים גבוהים יותר ממשרד הביטחון.
נכות מוסבת היא נכות שבה תובע אדם שכבר הוכר בעבר כנכה צה"ל הכרה בפגיעה נוספת שנגרמה בהמשך עקב הנכות המוכרת. וועדה רפואית קובעת האם קיים קשר סיבתי בין הנכות המוסבת לבין הנכות המוכרת ומהם אחוזי הנכות אשר יש לתת לתובע על הנכות המוסבת.
ועדת צר"מ היא ועדה של צוות רפואי מיוחד הפועלת באגף השיקום במטרה לקבוע האם הנכה מסוגל לעבוד או לא.