חו"ד רפואית
חוות דעת רפואית
חוות דעת רפואית היא מסמך אשר נכתב על ידי מומחה רפואי וכולל מידע רפואי לגבי הנפגע בעבר ובהווה והסיבות למצבו הרפואי.
קיימת דעה בקרב ציבור לא מנוסה של תובעים, על פיה הגשת חוות דעת רפואית שנכתבה ע"י אישיות רפואית ידועה מגדילה את סיכויי ההצלחה של התביעה. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי אין צורך להגיש חוות דעת רפואית במקרים של הגשת תביעה חדשה לקצין התגמולים או בהגשת בקשה להחמרת מצב. בשני המקרים הללו חוות הדעת הרפואית מיותרת ואינה מגדילה את סיכויי ההצלחה בתביעה.
מתי צריך להגיש חוות דעת רפואית?
יש צורך להגיש חוות דעת רפואית בשלושה מקרים: בקשות לעיון חוזר או להצגת ראיות חדשות, בקשות לקביעת דרגת נכות ובהגשת ערעור על החלטת קצין התגמולים.
הגשת חוות דעת רפואית
ישנם מספר דגשים חשובים בהגשת חוות דעת רפואית:
- לפני הגשת חוות הדעת כדאי לבקש את התיק הרפואי שנמצא בידי קצין התגמולים. חשוב לבדוק איזה חומרים קיימים בתיק, לסכם אותו ולשלוח למומחה שיקבע את אשר עורך הדין מבקש ממנו לקבוע.
- כאשר מוגש ערער לבית המשפט השלום רצוי להגיש ערעור טכני כדי לעמוד בלוח הזמנים הקבוע בחוק 30 יום. לאחר שמוגש הערעור חובה לבקש הארכת מועד לצורך הגשת חוות דעת רפואית ועיקרי טיעון.
- לאחר מתן הארכת זמן יש לפנות לפרקליטות ולבקש לצלם את התיק הרפואי הנמצא בידיה. לאחר קבלת החומר הרפואי מהפרקליטות יש להגיש את כל התיק הרפואי למומחה הרפואי על מנת שייתן חוות דעת רפואית לגבי הנפגע.
ביסוס חוות הדעת הרפואית
חוות דעת רפואית טובה הנה חוות דעת המתייחסת לקשר הסיבתי שבין מצבו של הנפגע לבין השרות הצבאי וכוללת עבודות ומאמרים רלוונטיים לקשר הזה. על המומחה הרפואי לבסס את חוות דעתו על ספרות ומאמרים רפואיים שדרכם ניתן להגיע למסקנה כי קיימת אסכולה רפואית מבוססת אשר ממנה ניתן להסיק על קיומו של קשר סיבתי.
לאחר שמוגשת חוות דעת רפואית הפרקליטות מגישה חוות דעת מגיבה לחוות הדעת הרפואית אשר קיימת בתיק. חוות הדעת המגיבה בדרך כלל תחזור על האמור בחוות הדעת הבסיסית הראשונה שנתנה על ידי קצין התגמולים, כך שבמועד ההתכנסות של ועדת הערעורים לדון בתיק יעמדו לנגד עיניה שלוש חוות דעת.
ועדת הערעורים
לאחר דיונים מקדימים מגיע שלב דיון בהוכחות, שבו יחקרו את המומחים אשר נתנו את חוות הדעת הרפואית. המומחים ינסו להגן על חוות הדעת והפרקליט המייצג את המערער ינסה לערער את חוות דעתו של המומחה מטעם קצין התגמולים ולשכנע את ועדת הערעורים כי יש לתת עדיפות לחוות דעתו של המומחה מטעם המערער וכי קיים קשר סיבתי.
להתייעצות עם עו"ד גיא בית און, מומחה בתביעות משרד הביטחון וחוות דעת רפואיות, ניתן לפנות בטלפון 03-9391070 או לשלוח הודעה דרך האתר