טיפול רפואי
טיפול רפואי בנכי צה"ל
משרד הביטחון מעניק טיפול רפואי לתובעים ולנכי צה"ל, כאשר הטיפול הרפואי לתובעים ניתן עוד לפני ההכרה בהם כנכי צה"ל בהתאם לסעיף 43 ב' לחוק הנכים תגמולים ושיקום.
טיפול רפואי בחייל משוחרר
סעיף 43 ב' מקנה זכות לחייל משוחרר לקבל טיפול רפואי החל מרגע הגשת התביעה ועד לשלב ההכרה כנכה צה"ל. החייל זכאי לקבל טיפול רפואי על ידי אגף השיקום במשרד הביטחון בתקופה שבין הגשת התביעה ועד להכרה.
כך למעשה, הטיפול ניתן עוד בטרם נקבעו לתובע אחוזי נכות מכוח חוק הנכים תגמולים ושיקום וזאת במטרה להקל עליו את התנהלותו היום יומית ולטפל בצורה מיטבית בפגיעה ממנה הוא סובל במטרה למנוע נזק מתמשך ולהקטין את סבלו.
מי מעניק את הטיפול הרפואי
הטיפול הרפואי ניתן על די מוסדות רפואיים אליהם קשור אגף השיקום, לדוגמא בתי חולים, מרפאות או ספקים פרטיים של אגף השיקום.
הטיפול עשוי לכלול גם משלוח של תרופות להם זקוק התובע עד לפתח ביתו באמצעות חברת תרופות. בנוסף לכך, במקרה שבו זכאי התובע לאמצעי עזר לרבות מקל הליכה, סד או כל ציוד אחר, גם בכך נושא אגף השיקום במשרד הביטחון במשרד הביטחון.
טיפול רפואי בנכי צה"ל
נכי צה"ל זכאים גם הם לטיפול רפואי על חשבון מדינת ישראל, אך ורק בפגיעה שבה הכיר קצין התגמולים. יחד עם זאת, אצל נכים מבוגרים אגף השיקום מטפל גם בנכויות או במצבים רפואיים אשר לא קשורים לפגיעה בהתאם להוראות אגף השיקום במשרד הביטחון.
הזכאות לטיפול רפואי לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום היא רק לגבי נכים אשר יש להם מעל ל20% נכות. נכים עם פחות מ- 20% נכות אינם זכאים לטיפול רפואי על ידי אגף השיקום במשרד הביטחון במקרה שבו נדרש להם טיפול רפואי הם זכאים לקבל אותו מקופת החולים בה הם חברים.
טיפול רפואי לתובעים חדשים
קיימת חשיבות להתמדה בטיפול רפואי אצל תובעים חדשים שעדיין לא הוכרו ע"י משרד הביטחון, גם על מנת לשמור על רצף הטיפול בפגיעה וגם כי קבלת הטיפול הרפואי וההתמדה בו אצל תובעים חדשים תסייע להם בהמשך, לאחר הכרתם בפני ועדה רפואית אשר תקבע את נכותם. בהעדר רצף טיפולי לא קיים תיעוד רפואי, מה שעשוי לפגוע באחוזי הנכות הניתנים לתובע ע"י הועדה הרפואית.
להתייעצות עם עו"ד גיא בית-און, מומחה בתביעות נגד משרד הביטחון, ניתן לפנות בטלפון 03-9391070 או לשלוח הודעה דרך האתר