ירידה בשמיעה וטנטון
תביעה נגד משרד הביטחון בגין ירידה בשמיעה וטינטון
תביעה נגד משרד הביטחון בגין ירידה בשמיעה וטינטון היא תביעה מאוד נפוצה.
ירידה בשמיעה וטנטון
חייל בסדיר, בקבע או במילואים יכול ללקות בפגיעה בשמיעה וכן לסבול מטנטון (תופעה שבה חשים צפצופים באוזניים) או זמזום קבוע באוזניים. לצורך הכרה בפגיעה באותו חייל יש לבודד את אותו אירוע שהביא לפגיעה מסוג ירידה בשמיעה וטנטון. במקרה זה ישנה חשיבות לדיווח לגורם רפואי צבאי בטווח של שישה חודשים מיום האירוע שהביא לפגיעה בשמיעה.
במרבית המקרים חיילים שנפגעת שמיעתם והם חשים בטנטון עשויים להתלונן על ירידה בשמיעה ("אני לא שומע") או להתלונן על טנטון שהוא זמזום זמני או קבוע שמפריע לשמיעה. לעתים הרופא או החובש הצבאי יבקשו מהמתלונן להמתין יום או יומיים ולראות האם הזמזום ותחושת הירידה בשמיעה עדיין נמשכים.
בשלב הבא ישלחו את החייל המתלונן לרופא אף אוזן גרון שיבקש מהם לעשות בדיקת שמיעה. בדיקת השמיעה תקבע אם יש לאותם חיילים פגיעה בחוש השמיעה, בטונים הנמוכים, בתחום תדרי הדיבור, בטונים הגבוהים או גם וגם.
לאחר בדיקת השמיעה ובמקרה בו אובחן נזק שמיעתי יש לקחת בחשבון שאין למצב זה פתרון ושככל הנראה הירידה בשמיעה וזמזום קבוע ילוו את אותו חיילי לאורך כל חייו.
אחוזי נכות בירידה בשמיעה וטינטון
נזק בשמיעה שנגרם לחייל במסגרת שירותו מתורגם לאחוזי נכות מאגף השיקום במשרד הביטחון.
חשוב לדעת! ירידה בשמיעה בלבד מתורגמת לאחוזי נכות נמוכים בדרך כלל, אלא אם כן מדובר במקרה חריג.
במקרה שבו חייל חש בטינטון מחויב שהוא יטען לטנטון קבוע לאורך כל בדיקות השמיעה הנעשות לו בטווח של שישה חודשים במסגרת השירות הצבאי או בקופת חולים. במידה והחייל לא יטען שהוא סובל מטנטון קבוע אז אחוזי הנכות שהוא עתיד לקבל עבור ירידה בשמיעה וטנטון יורדים מ10% ל1% בלבד בגין טנטון לא קבוע.
יחד עם זאת, במרבית המקרים גם אם החייל יבקש לצרף את אחוזי הנכות עקב טנטון לא קבוע לאחוזי הנכות עקב ירידה בשמיעה הוא כמעט תמיד לא יעבור סף של עשרה אחוזי נכות. המשמעות שאותו חייל לא יהיה זכאי לתגמולים ממשרד הביטחון.
החמרת מצב בגין ירידה בשמיעה
בעיה נפוצה בהקשר לנזק שמיעתי היא החמרה במצב השמיעה. במקרים רבים כעשר עד עשרים שנים לאחר שהנפגע כבר השתחרר מצה"ל הוא חש בהחמרה במצב השמיעה.
חשוב לזכור, כי משרד הביטחון לא מכיר בהחמרה בשמיעה בגין ירידה בשמיעה בטענה כי המקום בו הרעש ממנו נפגע אותו חייל נפסק ולכן מבחינת משרד הביטחון הירידה בשמיעה שמתרחשת כעבור שנים אינה קשורה לשירות הצבאי. כתוצאה מכך, גם אם החייל הסובל מנזק שמיעתי יגיש בקשה עקב החמרת מצב תביעתו תידחה.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה בתביעות משרד הביטחון טרם הגשת התביעה.
להתייעצות עם עו"ד גיא בית און, מומחה בייצוג נפגעים מול משרד הביטחון עקב ירידה בשמיעה, ניתן לפנות בטלפון 03-9391070 או לשלוח הודעה דרך האתר