תצהיר נכות חבלה
תצהיר נכות לחבלה
במרבית המקרים בהם מוגשת תביעת נכות חבלה אין צורך בהגשת תצהיר מאחר וקיים דו"ח פציעה המפרט את פרטי הפגיעה.
מתי נדרש תצהיר
במקרים מסוימים משרד הביטחון מבקש לקבל תצהיר. המקרים הללו מתרחשים כאשר עולה ספק לגבי טענותיו של התובע או כאשר משרד הביטחון מעוניין לבדוק לעומק את החלק העובדתי של התביעה, לרוב במקרים של תביעה שהוגשה עקב חבלה ללא דו"ח פציעה או אם עבר זמן רב בין מועד הפציעה להגשת התביעה.
מה חשוב לפרט בתצהיר
בעת הגשת תצהיר חשוב להקפיד על מספר דברים:
- דיוק בעובדות- התצהיר צריך להיות כתוב בצורה נכונה וכמה שיותר מדויקת, אין אפשרות למסור עובדות לא נכונות. לקצין התגמולים יש יחידה של חוקרים ומחלקת בירור עובדתי שיאמתו את הדברים, במידה וימצאו פער בין התצהיר לבין העובדות יהיה קושי בתביעה.
- סטטוס רפואי בעת הגיוס- במידה ומדובר בחבלה חשוב לציין כי התובע התגייס במצב בריאותי תקין ולציין בעיות רפואיות במידה והיו במועד הגיוס.
- התייחסות לפרופיל ותפקיד- חשוב לציין את הפרופיל של החייל, את התפקיד ואת המטלות אשר הוטלו עליו במהלך השירות. לדוגמא, במידה ומדובר בלוחם חשוב להתייחס לתנאים ולעומסים בהם הוא נדרש לעמוד: מסעות, מארבים או כל מאמץ אחר. יחד עם זאת, יש לשים לב ולא להגזים אלא לדייק עד כמה שניתן.
- תיאור מפורט של אירוע הפציעה- חשוב לתאר את האירוע כמה שיותר במדויק, לדוגמא: "רצתי באימון גופני וסובבתי את הרגל" או- "הלכתי במסע ומעדתי מתלולית עפר". במקרה של פגיעות בגב חשוב לפרט מה קרה ביום האירוע וגם מה נדרש הנפגע להרים/איזה משקל, אילו תנועות ביצע כשחש כאב וכו'.
- פניה לרופא- חשוב לציין שהתובע פנה לרופא לאחר הפגיעה
- סיום התצהיר- בסוף התצהיר יש לרשום כי התובע סובר שעקב מאמציו הגופניים והאירוע שהתרחש בתאריך הספציפי קיים קשר סיבתי בין מצבו הבריאותי לשירותו הצבאי ולכן הוא מבקש להכיר בו.
מה חשוב לא לציין בתצהיר
לא מומלץ לספר סיפורים שאינם רלוונטיים לחבלה מאחר זה מקשה מאוד על הבירור העובדתי שיתקיים בהמשך בבית המשפט. השופט היושב בוועדת הערעורים אינו מתעניין במידע כזה ולכן חשוב להשתדל להתמקד בעובדות שאפשר לעמוד מאחוריהם.
מלאכת כתיבת התצהיר היא מלאכת מחשבת הכוללת עבודה רבה מעבר לכתיבה עצמה כגון הצלבת חומרים על מנת למנוע מצב שבו במסמכים כתוב דבר אחד ובתצהיר כתוב דבר אחר או שנאמר דבר בתצהיר שאינו תואם את הכתוב במסמכים.
להתייעצות עם עו"ד גיא בית און, מומחה בתביעות משרד הביטחון וכתיבת תצהירים בגין חבלות, ניתן לפנות בטלפון 03-9391070 או לשלוח הודעה דרך האתר