פה אף ושיניים
תביעה נגד משרד הביטחון בגין פגיעה בפה אף ושיניים
פגיעות בחלל הפה, האף והשיניים נגרמות בד"כ עקב תאונות דרכים או תאונות צבאיות והפגיעה מורכבת ממספר נכויות המתורגמות לאחוזי נכות.
איסוף מידע חיוני בפגיעות פה, אף ושיניים
במקרים של פגיעות בחלל הפה, האף והשיניים חשוב לקבל את כל המידע לגבי האירוע אשר גרם לפגיעה:
- איזו תאונה עבר הנפגע?
- איזה רכב היה מעורב במהלך התאונה?
- האם הוא היה הולך רגל?
- האם הוא איבד הכרה או לא איבד הכרה?
- מה מצבו לאחר התאונה: האם הוא ישן בלילה או לא? האם יש לו צפצוף (טינטון באוזניים) ואם כן האם הצפצוף קבוע או לא? האם הוא חש כאב או הגבלת תנועה בעמוד השדרה הצווארי? האם הוא סובל מנימולים בידיים, דבר שמעיד על פגיעה עצבית?
ישנן שאלות נוספות שכדאי לשאול במצבי פגיעה בחלל הפה, אף ושיניים, וכל זאת תוך בדיקה של המסמכים הרפואיים .
כדאי לבדוק לא רק את התלונות עליהן מתלונן הלקוח שנפגע אלא גם מהן התלונות שאותו נפגע לא מספר לגביהם. זה חשוב על מנת להביא למצב בו כל הנכויות, גם המינוריות ביותר, יוכרו באותה תביעה על ידי משרד הביטחון אגף השיקום.
פגיעה בחלל הפה והשיניים
במקרים של פגיעות בשיניים, לעתים ישנם מצבים בהם נופלות שיניים כתוצאה מהפגיעה. חשוב לדעת, כי נפגע שחסרות לו שיניים לאחר תאונה לא יקבל אחוזי נכות ממשרד הביטחון, מאחר וכיום ניתן להשתיל שיניים חסרות ואין צורך לתת אחוזי נכות אם ניתן להחזיר את המצב לקדמותו על ידי השתלת שיניים.
פגיעה בחלל הפה היא בדרך כלל פגיעה בלסת. במקרים הללו עולה השאלה האם הלסת מתפקדת כמו שהיא צריכה לתפקד או בצורה חלקית בלבד, אשר מקנה אחוזי נכות? תפקוד חלקי של הלסת בא לידי ביטוי בקושי בפתיחה וסגירה של הלסת או במצב בו הלסת לא נסגרת בצורה סימטרית. שאלה נוספת שיש לבחון היא האם יש סיכוי שיהיה ניתן להחזיר את המצב לקדמותו באמצעות ניתוח או כל פרוצדורה אחרת, דבר אשר יכול להשפיע על אחוזי הנכות.
פגיעה באף או בחלל האף
פגיעות באף בדרך כלל נחלקות לשני סוגים:
- פגימה אסטית – מצב בו לאחר התאונה נוצר עוות באף
- פגימה נשימתית – לאחר התאונה יש לנפגע פחות יכולת לנשום דרך האף, דבר אשר מגביל אותו בביצוע פעילות יום יומית .
נכות נשימתית עקב פגיעה בחלל האף נחשבת נכות בפני עצמה ויש צורך למדוד את מידת ההגבלה. מדידה של ההגבלה היא מדידה תפקודית שבה בודקים עד כמה קשה לאותו נפגע ללכת ברגל או לרכוב על אופניים או לעלות במדרגות, כי פחות אוויר נכנס לו לריאות דרך האף. בנוסף, בודקים האם נפגע או לא נפגע חוש הריח .
התפקוד הריאתי של הנפגע נבדק גם כן, לדוגמא בודקים האם הנפגע צריך להשתמש במשאף על מנת להקל על הנשימה? האם הוא מתקשה לישון בזווית של 180 מעולות כי במצב הזה נכנס פחות אוויר? האם הוא נוחר בלילה? כל הפרמטרים הללו נשקלים טרם הגשת התביעה.
להתייעצות עם עו"ד גיא בית און, מומחה בייצוג מול משרד הביטחון בגין פגיעה בחלל הפה, אף ושיניים, ניתן לפנות בטלפון 03-9391070 או לשלוח הודעה דרך האתר