הגשת ערעור
ערעור על החלטת קצין התגמולים
במקרה שבו הוגשה תביעה למשרד הביטחון וקצין התגמולים קובע שאין קשר סיבתי בין מצבו הרפואי של התובע לבין השירות הצבאי, התובע רשאי לערער לבית משפט השלום. הערעור יוגש תוך 30 יום, בצירוף חוות דעת רפואית תומכת.
הגשת חוות דעת לערעור
על המערער לצרף לכתב הערעור חוות דעת של מומחה רפואי. המומחה צריך להיות בקיא ברפואה ובמשפט ולהבין את הפער בין שני התחומים.
תיק הרפואי
מומלץ כי המערער ישיג את כל התיק הרפואי שבו עיין המומחה של קצין התגמולים לפני שמגיש את חוות דעתו של מומחה מטעמו. בלעדיו, הערעור עלול להידחות מחמת מידע חסר.
לאחר קבלת התיק הרפואי יש לעיין בו, לסדרו ולסננו מחומר רלוונטי. על עורך הדין המטפל בתיק לסנן את החומר הרלוונטי ולהקפיד שמומחה מטעם המערער יעיין בכל החומר.
מינוי מומחה
הדיון המשפטי בערעור על החלטת קצין התגמולים של משרד הביטחון מתקיים בפני בית משפט השלום. במהלך דיון זה בית המשפט רשאי להציע למנות מומחה מטעם הוועדה. מומלץ שלא להסכים למינוי זה, שכן הוא עלול לצמצם את יכולתו של עורך דינו של המערער לחקור את המומחה הרפואי.
ניהול ישיבת הוכחות
ניהול ישיבת הוכחות הינו משימה מורכבת הדורשת הכנת עדים, עיון בחומר, חקירה ולעיתים סיכומים בכתב. העדים בישיבה כוללים עדים רפואיים ועובדתיים מטעם המערער וקצין התגמולים וכן המומחה שמונה מטעם ועדת הערר.
חקירת עדים ומומחים
עורך הדין המייצג את המערער צריך להכין את המערער ואת כל העדים למתן עדות. חקירת העדים מטעם המדינה היא בדרך כלל פשוטה למדי, בעוד שחקירת מומחים רפואיים עשויה להיות מורכבת יותר. יש להתמקד בחקירה בנקודות עובדתיות, רפואיות ופרשנויות, על מנת לערער את חוות דעתו של המומחה.
סיכומים ופסק דין
לאחר השלמת החקירות מוציא בית המשפט צו לסיכומים. חשוב להתנגד לכל בקשה לסיכומים בעל פה, שכן הם עלולים להיות הרסניים לתיק של המערער. לאחר הגשת הסיכומים בית המשפט רשאי להוציא פסק דין על בסיס אחת משתי אפשרויות: לקבוע שהחלטת קצין הפיצויים תקינה ולאשר אותה או לקבוע שההחלטה שגויה ולהחליפה בהחלטה אחרת.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה טרם הגשת ערעור.
להתייעצות עם עו"ד גיא בית און, מומחה בייצוג מערערים על החלטת קצין התגמולים, ניתן לפנות בטלפון 03-9391070 או לשלוח הודעה דרך האתר