טלפון במשרד 03-9391070
סלולר אישי 0505350239
פקס 03-6914792
14 שנות ניסיון

דו"ח פציעה 

דוח פציעה הינו מסמך , אשר מונפק בדרך כלל על ידי , המפקד האישי, וכן הרופא בבסיס.

דו"ח הפציעה הוא מסמך חשוב , שכן הוא מהווה ראיה לכך שהפציעה, ממנה סובל , הנפגע,  ארעה בזמן השירות , וגם עקב השירות.

עקב השירות 

על מנת שיתמלא התנאי , שהפציעה ארעה ,  עקב השירות יש להקפיד על מילוי נכון של דו"ח הפציעה , לגבי תאריך הפציעה , הדרך בה ארעה , הפציעה ,  מועד הפציעה , מועד מילוי דו"ח הפציעה וכן מי העדים אשר ראו את האירוע , אשר גרם , לפציעה , בגינה מוגשת התביעה.

הדברים מקבלים משנה תוקף, עת מגיע תובע עם דו"ח פציעה ,אשר מולא באיחור , חודשים רבים לאחר שעבר את האירוע בו נפצע , שכן אז ערכו של המסמך, המוכנה דו"ח פציעה שואף לאפס , וקצין התגמולים יהיה יכול לא לתת דעתו אליו , או לתת לו משקל ראייתי  שהוא פחות, במיוחד בתביעות אשר מוגשות על ידי חיילים בסדיר בגין פגיעות בגב .

רישום הפציעה בכל מסמך רפואי צבאי או אזרחי 

דבר נוסף והוא חשוב ביותר , יש לוודא , שעד שיגיע דו"ח הפציעה , בכל מסמך בחדר מיון , במרפאה בבסיס , בביקור רופא , בהפניה לצילום רנטגן , בהפניה לC.T,  בפזיוטרפיה , וגם בתיק הרפואי הצבאי , ירשם , האירוע שגרם לפציעה.

בכל מסמך חשוב לוודא שמתואר, לפני התיאור של הבעיה הרפואית , בגינה פונה החייל לטיפול רפואי,  נפצע לפני שלושה ימים , או זמן אחר ,  ויש להקפיד שהתיאור הזה המילים , נפצע לפני שלושה ימים ,  יחזרו על עצמן בכל מסמך , בצורה זו יש  להניח, כי גם אם דו"ח הפציעה, נכתב באיחור , מתקיים התנאי של חבלה רשומה , שמשמעותה היא חבלה שנרשמה במסמכים הרשמיים של מדינת ישראל , דבר אשר יקל על הוכחת הקשר הסיבתי העובדתי.

בסופו של יום יש להבין , מי שנפגע בשירות צבאי יכול להגיש את תביעתו לקצין התגמולים ,  ששה חודשים לפני תום השירות הסדיר.

הזמן לא מסייע לתובע , וכל דבר אשר לא יטופל נכון מיד אחרי הפציעה , יש בו כדי להביא למצב כי קצין התגמולים יהיה יכול , והוא אף עשוי לדוחות את התביעה , ואז התובע עשוי למצוא את עצמו בפני בית משפט. 

התיאור העובדתי בדוח הפציעה  

החלק החשוב ביותר , בדו"ח הפציעה הוא התיאור העובדתי , צריך לפרט בצורה עובדתי מה בדיוק קרה , לדוגמא אם חייל נפל ממשאית , אם אם נפל במסע אלוקנות , עם משקל כבד , אם אם רץ באימון , ונתקל באבן וסבוב את הרגל , או את הברך , או אים קיבל מכה בראש באיזה צד של הראש, האם הוא חש בכאבי ראש בסחרחורות , באובדן הכרה , לאחר האירוע בו קיבל מכה בראש ,  האם הוא התלונון למי הוא התלונן , ולמי התלונון , בקצרה הדוח חייב להיות ממלוא בצורה יסודית.

כל הפרטים הללו ,הם משמעותיים ביותר לתביעה  ולקבלתה , ובכדי לנסות למנוע את  דחייתה על ידי קצין התגמולים.

יאמר עוד, כי הפרטים הללו יכולים לחסוך מהתובע הרבה כאבי ראש , והתעסקות עם בתי המשפט במקרה והתביעה תידחה .

לכל שאלה אשמח להשיב

גיא בית און עו"ד